top of page

Yurt Dışı Marka Tescili Nedir ? Nasıl Yapılır ?


Yurt dışı marka tescili de Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan başvuruların yurt dışı ülkelerine de yapılmasını sağlayan bir adımdır. Bir markanın uluslararası değer kazanması adına tescil işlemlerinin mutlaka yerine getirilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde ilgili markanın yurt dışında herhangi bir ticari değeri bulunmayacaktır.

Yurt dışı marka tescili için dünya çapında oluşturulmuş çeşitli protokoller ve anlaşmalar da bulunmaktadır. İşte, Türkiye’nin imzasının bulunduğu başlıca yurt dışında marka tescilinin sağlandığı anlaşmalar ve uygulamalar:


· Madrid Protokolü ile Marka Tescili

· Avrupa Topluluk Markası Tescil Başvurusu

· OAPI (Afrika Birliği) Marka Tescil Başvurusu


Yukarıda bahsi geçen anlaşma ve protokollerden yola çıkılarak gerekli marka tescil başvurularının yapılması mümkündür. Bu protokollerin her biri farklı ülkeleri içine alan oldukça kapsayıcı protokollerdir. Yurt dışı için de marka tescil ücreti ödemesi yapılarak gerekli başvuru işlemleri başlatılabilir.


ONKA PATENT firması da yurt dışı marka başvurularında çözüm ortağı olan bir firmadır. Firma bünyesinde yer alan uzman kişiler, yurt dışı prosedürlerinin eksiksiz olarak yerine getirilmesinde müşterilerine yardımcı olmakta ve destek sağlamaktadır.

bottom of page